Mākslīgais intelekts ir būtisks instruments, kas var radikāli mainīt pilsētu attīstības veidu un veidot ilgtspējīgas un izturīgas urbānās kopienas. Es, Mārtiņš Ate, esmu dedzīgs par šo tehnoloģiju potenciālu un esmu pārliecināts, ka viedās pilsētas iniciatīvas, kas izmanto AI vadītu datu analītiku, IoT sensorus un autonomus sistēmas, var uzlabot resursu pārvaldību, palielināt sabiedrības drošību un veicināt vides ilgtspēju Latvijas pilsētās un visā Eiropas Savienībā.

Pirmkārt, viedās pilsētas var uzlabot resursu efektivitāti, izmantojot mākslīgo intelektu, lai analizētu un prognozētu pilsētu datu straumes. Piemēram, datu analītikas sistēmas var palīdzēt optimizēt transporta plūsmas, energijas patēriņu un atkritumu apsaimniekošanu, samazinot resursu izmantošanu un ietekmi uz vidi.

Otrkārt, mākslīgais intelekts un IoT sensori var uzlabot sabiedrības drošību, nodrošinot reāllaika monitoringu un ātru reaģēšanu uz ārkārtas situācijām. Piemēram, videonovērošanas sistēmas, kas izmanto dzīvās datu analītiku, var identificēt aizdomīgas darbības un palīdzēt novērst noziedzību un nelikumīgas darbības.

Turklāt viedās pilsētas iniciatīvas var veicināt vides ilgtspēju, piemērojot jaunas tehnoloģijas, lai samazinātu piesārņojumu, palielinātu zaļo teritoriju skaitu un veicinātu dzīvotņu energoefektivitāti. Ar mūsu partijas programmā iekļautās vēlmes un EP vēlēšanu dienā, no 6. līdz 9. jūnijam 2024. gadā, balsot par mani - Mārtiņu Ate, saraksts Nr. 13, - Tauta. Zeme. Valsts., mēs varam virzīt šos mērķus uz priekšu un veidot labāku nākotni visiem.

Mēs dzīvojam aizraujošā digitālā laikmetā, un izmantojot mākslīgo intelektu, mēs varam pārveidot mūsu pilsētas par gudrām un ilgtspējīgām vietām, kur dzīvot un strādāt. Es esmu gatavs strādāt, lai nodrošinātu, ka šie izaicinājumi tiek risināti, un aicinu jūs atbalstīt manu kandidatūru Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2024. gadā.